Kurutma ve Kavurma Fırınları
- Fırınlarımız sürekli formda yatay tip fırınlar olup, 250-6000 kg/h kapasiteler arasında imal edilmektedir.
- Modüler bir yapıya sahip olup besleme, kavurma, soğutma ve ürün çıkış modülünden oluşmaktadır.
- Ürün, hareket eden gözenekli krom palet bant üzerine dökülmekte ve kavurma işlemi sürekli formda yapılmaktadır.
- Kavurma işlemi esnasında ürün tamamen hareketsiz olduğu için üründe aşınmalar ve kırılmalar olmamaktadır.
- Kavurma işleminin kontrol kolaylığı için her modül ayrı ısı kontrol ünitelerine sahiptir.
- Sıcak hava ürün üzerinden yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya doğru sirküle edilmektedir.Ürün bu şekilde istenilen kıvamda ve homojen renkte kavrulabilmektedir.
- Fırınların kapasiteleri modül ilaveleri ile artırılabilmektedir.
- Fırınların temizlik ve bakımı oldukça kolaydır.
- Fırınlarımızda sıcak hava LPG veya Doğalgaz ile çalışan oransal sıcak hava brülörleri ve kızgın yağ serpantinleri ile üretilmektedir.
- Fırınlarımızda sebze, meyve, baharatlar, yaş gıdalar ve kuruyemişler rahatlıkla kurutulup/kavrulabilmektedir.
- Fırınlarımız tercihe göre tamamen paslanmaz veya ürünün temas ettiği yerler paslanmaz olmak üzere imal edilmektedir.




